Com podem tenir una cuina sostenible

Tots tenim una concepció de com hauria de ser la cuina perfecta. Aspectes com el disseny, l’espai d’emmagatzematge, la funcionalitat o l’ergonomia són els que ens plantegen aquests dubtes a l’hora de pensar en la planificació. A Corretja tenim un equip de professionals que t’assessorarem tenint en compte aquests conceptes i junts trobarem l’equilibri i la consonància del teu espai.  

Materials de la cuina

A Corretja treballem amb proveïdors compromesos amb la sostenibilitat dels seus productes. Les nostres cuines fabricades a Alemanya han estat certificades d’acord amb el PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes). Aquest certificat és senyal del compromís per un medi ambient sa i la seva responsabilitat amb la fusta com matèria primera. Els seus materials certifiquen una garantia de 10 anys de durabilitat.

Eficiència energètica a la cuina

Els habitatges  més sostenibles i autosuficients promouen una millora de l’entorn urbà i natural. A continuació, us recordem alguns aspectes per tenir en compte a l’hora d’escollir els electrodomèstics.

Saber quins electrodomèstics consumeixin més és saber prendre bones decisions.

Per exemple, una placa d’inducció consumeix un 40% menys que les plaques vitroceràmiques i a més a més escalfen més ràpidament i per tant han d’estar menys temps enceses.

També trobarem diferència entre un microones i un forn elèctric ja que el microones és més eficient i consumeix al voltant d’un 75% menys d’energia que el forn elèctric.

Cal recordar que els detalls que tenim del dia a dia que ens ajuden a ser més sostenibles, com per exemple, comprar la quantitat de menjar necessària per no malbaratar aliments. Cal seguir la norma de les 3 R: reduir, reutilitzar i reciclar.

Alguns consells a recordar:

  • El rentavaixelles, al contrari del que s’ha pensat durant anys, utilitza menys aigua que els plats rentats a mà.
  • El consum més gran d’energia de la rentadora és amb els programes d’aigua més calenta
  • Instal·lar reduccions del cabal a les aixetes pot reduir considareblement la despesa d’aigua.

Contacta’ns per a més informació.