Aïlla, estalvia i guanya confort amb Corretja, utilitzant el sistema SATE

Sistema SATE

El SATE ( Sistema d’Aïllament Tèrmic per l’Exterior) va néixer com a recurs per la rehabilitació  de façanes, aportant una millora energètica. Aquest sistema es va originar al centre d’Europa al voltant del 1940 com a solució per protegir-se del fred i com estalvi energètic. Més endavant, veient els seus avantatges, s’ha introduït també a la nova construcció . Aquest, s’ha anat expandint per tot el món, aplicant-se a zones càlides per protegir-se de la calor.
La finalitat que té el SATE és crear una línia continua d’aïllament, evitant els ponts tèrmics que poden sorgir durant la construcció.
Per això, la millor forma d’aïllar és fer-ho per l’exterior, ja que per l’interior seria molt complicat aconseguir-ho i més quan es tracta d’una rehabilitació. Amb tot això el sistema ens demana  que ha de complir com a mínim un valor de resistència tèrmica igual o superior a 1 m²k/W com s’indica a la guia ETAG 004 i a les normes UNE-EN 13499 i 13500.
La peculiaritat que té el sistema SATE és que podem triar el tipus d’aïllament que volem posar (segons les prestacions que volem aconseguir). Els més habituals que se solen instal·lar són EPS Blanc, EPS Grafit, XPS, Llana Mineral, Fibra de Fusta i Suro. Cada sistema està certificat pels diferents fabricants que hi ha actualment al mercat. Per tant, cada un té els seus productes específics perquè el sistema funcioni i no generi patologies.

Perquè utilitzar el sistema SATE:

 • Per reduir el consum energètic (Depenent de l’aïllament, gruix i tipus de construcció, hi ha una reducció del voltant d’un 30 %).
 • Per millorar el confort dins de casa.
 • Per evitar condensacions en les zones fredes de les façanes on no tenim aïllament o suficient gruix.
 • Per modernitzar la façana (en el cas que es tracti d’una rehabilitació) on podem triar el tipus d’acabat, triant textura i color.
 • Per no perdre espai útil (a l’aïllar l’edifici per fora no perdrem espais habitables dins l’immoble).
 • Per revalorar econòmicament l’immoble i millorar la classificació energètica.
 • Per contribuir al medi ambient (reducció del consum energètic i reducció d’emissions de CO₂.

Perquè aïllar amb Corretja?

 • Per la llarga trajectòria que portem treballant amb el sistema SATE. A Corretja des de l’any 2008 estem treballant amb els diferents sistemes que es poden aplicar, essent avui en dia el referent a la comarca d’Osona amb sistema SATE amb una gran quantitat de projectes realitzats.
 • Per l’equip de professionals amb llarg bagatge. A Corretja comptem amb tècnics formats i especialitzats per diferents fabricants de caràcter nacional i internacional.
 • Per l’assessorament i seguiment del projecte. A Corretja assessorem els nostres clients en tot moment. Aconsellem del sistema o sistemes més adequats que es poden fer segons les prestacions que es volen aconseguir i fem els càlculs dels gruixos que s’han de posar. A part d’això, es fa estudi i seguiment exhaustiu de l’aplicació a l’obra. 
 • Per la venda de materials amb alts estàndards de qualitat. Tots els materials que venem compleixen l’homologació europea -ETAG 004-s.
 • Per la varietat de materials en estoc. A Corretja disposem de tots els materials necessaris per a l’elaboració del SATE: diferents tipus d’aïllament i gruixos, espigues, malles de reforç , arestes per acabaments i finestres, morters adhesius, morters d’acabat, eines per l’aplicació, perfils d’arrancada, banda expansiva, etc….
 • Per la logística pròpia: Corretja disposa de logística pròpia, facilitant l’entrega de materials a l’obra de forma ràpida i eficient.

Nota:

A l’article no hem parlat de l’oferta de materials que tenim, ni de com aplicar el sistema SATE pas a pas. Pel que agrairíem que, si esteu interessats en saber més sobre el tema, no dubteu en contactar amb nosaltres ja sigui via web, telèfon, o amb persona a les nostres instal·lacions, on els nostres tècnics us atendran per informar-vos de qualsevol dubte. I per últim donar les gràcies a tots els professionals de la construcció que han confiat amb nosaltres tots aquests anys per a l’aplicació del Sistema SATE.